Politika privatnosti

Ova Politika privatnosti služi da vam objasni koje podatke prikupljamo o Vama i kako koristimo te podatke, kao i da vam pružimo sve druge bitne informacije u vezi sa vašim podacima.

Etno selo Vraneša doo
Rada Neimara 19/40, 11000 BEOGRAD-VOŽDOVAC, Srbija
PIB 112240880
MB 21633283

1. Na koji način prikupljamo ili dobijamo Vaše lične podatke?

Ova web stranica prikuplja Vaše lične podatke kada je to relevantno za potrebe Vas kao potrošača, ili za potrebe našeg poslovanja (npr. kada izvršite rezervacije, popunite kontakt forme, itd.).

Informacije uglavnom dobijamo direktno od Vas, kada izvšite rezervaciju usluge, popunite određeni formular. Ovde se možete informisati o načinu davanja pristanka ili odbijanja pristanka, kao i zatražiti brisanje ili onemogućavanje podataka

Sve vaše lične informacije tretiraju se kao poverljive, a naša zaposlena lica ih čuvaju na adekvatan način (za više informacija pogledajte odeljak: Ko ima pristup Vašim podacima?).

2. Koje podatke prikupljamo od Vas?
2.1 Kontaktiranjem

U zavisnosti od načina na koji ste stupili u kontakt sa nama kao i vrste upita, ti podaci mogu obuhvatiti ime, prezime, broj telefona, adresu e-pošte, ostale informacije o vama koje ste razmenili sa nama, a koje su u vezi sa Vašim upitom.
Podatke prikupljene na ovaj način možemo obrađivati u svrhe pružanja odgovora na Vaše upite, za potrebe prikupljanja statističkih podataka kako bi unapredili naše poslovanje. Za potrebe statistike biće izvršena anonimizacija, tako da ne podatak ne može biti doveden u vezi sa konkretnim licem.

2.2 Rezervacijom smeštaja

Prilikom izvršenja rezervacije, prikupljamo Vaše lične podatke kako bismo upravljali Vašom rezervacijom. Ovo uključuje komunikaciju u vezi sa Vašom rezervacijom, kao što je slanje potvrda, izmena i podsetnika u vezi sa Vašim boravkom, kao i proveru Vašeg identiteta. Prilikom rezervacije nam dostavljate sledeće podatke:

-Datum prijavljivanja i odjavljivanja iz smeštaja
-Broj soba na rezervaciji
-Broj osoba na rezervaciji(odraslih i dece)
-Vaše puno ime i prezime
-Vaša adresa ukljućujući grad i poštanski broj
-Bilo koju dodatnu uslugu
-Vaš broj telefona
-Vaša email adresa

2.3 Korišćenje Kolačića

Na našoj internet stranici koristimo takozvane kolačice. Kolačici su male datoteke koje se čuvaju na Vašem uređaju (laptop, tablet, smartphone itd.) i to prilikom posete naše internet stranice. Kolačici ne nanose štetu vašem uređaju, ne sadrže viruse, trojance ili druge zlonamerne softvere. U kolačicima se čuvaju informacije koje se dobijaju u vezi sa uređajem koji koristite. Međutim, to ne znači da smo upoznati sa Vašim identitetom. S jedne strane, korišćenje kolačića služi da vam poseta internet stranici bude prijatnija. Na primer, mi koristimo takozvane kolačice sesije kako bismo prepoznali da ste određene delove naše stranice vec posetili ili da ste vec prijavljeni na svom korisničkom nalogu. Oni se automatski brišu nakon što napustite našu internet stranicu. Pored toga, koristimo i privremene kolačice koji se određeno vreme skladište na vašem uređaju. Kada ponovo posetite našu internet stranicu, automatski se prepoznaje da ste već bili na stranici i koja podešavanja ste postavili, tako da ove radnje necete morati da ponovite.

S druge strane, kolačice koristimo kako bismo statistički evidentirali korišćenje naše internet stranice, i to u cilju optimizacije ponude i prikaza informacija koje su prilagođene Vašim interesovanjima. Ovi kolačici nam omogucavaju da Vas automatski prepoznamo kada ponovo posetite našu internet stranicu. Ovi kolačici se automatski brišu nakon 5 godina.

Većina pretraživača automatski prihvata kolačice. Međutim, možete da podesite Vaš pretraživač tako da se na Vašem računaru ne čuvaju kolačici ili da se uvek pojavljuje poruka pre nego što se kreira novi kolačic. Ipak, potpuno onemogucavanje kolačica može da znači da ne možete da koristite sve funkcije naše internet stranice.

2.4 Google Analitika

Za potrebe prilagođavanja dizajna i stalnog poboljšavanja naših internet stranica, koristimo takozvani Google Analytics – uslugu za veb analitiku koju pruža Google Inc. („Google“). U tom kontekstu se kreiraju pseudonimizovani korisnički profili i koriste se kolačici. Kolačici generišu sledece informacije o vašem korišcenju ove internet stranice:

– tip/verzija pretraživača,
– operativni sistem koji se koristi,
– referrer URL (prethodno posecena stranica),
– hostname računara sa kog se pristupa (IP adresa)
– vreme upita servera

Podaci se koriste za evaluaciju korišćenja naše internet stranice, za sastavljanje izveštaja o aktivnostima na stranici i za pružanje drugih usluga vezanih za korišćenje stranica i korišćenje interneta. Podaci se obrađuju u svrhu istraživanja tržišta i prilagođavanja ovih internet stranica. IP adrese su anonimizovane, tako da nije moguće utvrditi identitet (takozvani IP maskiranje).

Ni pod kojim uslovima Vaša IP adresa nece biti povezana sa drugim podacima Google-a

Više informacija o zaštiti podataka u vezi sa Google Analytics potražite na internet stranici Google Analytics

2.5 Društvene Mreže

Podatke na društvenim mrežama velikim delom obrađuje sam operater, i na taj deo Etno eko selo Vraneša ima ograničen uticaj. Detaljnije informacije o obradi podataka od strane operatera platforma društvenih mreža i o mogućnostima prigovora možete pronaći u njihovim pravilima o zaštiti podataka:

Instagram
Facebook

Podatke prikupljene na društvenim mrežama obrađujemo u svrhu informisanja potrošača o aktuelnim promocijama i ponudama, a u cilju interakcije i unapređenja odnosa sa pratiocima. Podake prikupljene na društvenim mrežama na osnovu pristanka kao što su komentari, video snimci, slike, lajkovi, objavljuje operater. Etno selo Vranesa doo ove podatke ne deli sa trećim licima i zadržava pravo brisanja nezakonitih sadržaja, komentara mržnje, eksplicitnog sadržaja i podataka koji predstavljaju krivično delo. Sa operaterom društvene mreže delom postoji odnos u skladu sa čl. 45 Zakona (zajednička odgovornost): Za metode web praćenja koje operater platforme društvene mreže omogućava, operater i mi smo zajednički odgovorni. Web praćenje (webtracking) može pritom da usledi i nezavisno od toga da li ste na platformu društvene mreže prijavljeni ili registrovani. Kao što smo već napomenuli, nažalost samo ograničeno možemo da utičemo na metode web praćenja operatera, na primer ne možemo da ih isključimo. Pravni osnov za metode web praćenja je legitiman interes, koji se sastoji u tome da se platforma društvene mreže i konkretna fan stranica (fan-page) optimizuju.

2.6 Poseta Internet Stranice

Prilikom posete naše internet stranice, pretraživač koji koristite na Vašem uređaju će automatski i bez Vaše aktivnosti poslati na server naše internet stranice:

– IP adresu uređaja sa kog je poslat upit i koji ima pristup internetu,
– datum i vreme pristupa,
– ime i URL preuzete datoteke,
– internet stranicu/aplikaciju sa koje se pristupa (referrer URL),
– pretraživač koji koristite i, ako je potrebno, operativni sistem računara koji podržava internet, kao i ime Vašeg provajdera.
Navedene podatke server privremeno čuva u takozvanoj log datoteci u svrhe: – obezbeđivanja uspostavljanja nesmetane veze,
– obezbeđivanja komfornog korišćenja naše internet stranice/aplikacije,
– procene bezbednosti i stabilnosti sistema.

3. Ko ima pristup Vašim podacima?

Našoj kompaniji je od izuzetne važnosti zaštita Vaših podataka o ličnosti, upravo zbog toga vodimo računa da Vaši podaci o ličnosti ne budu ustupljeni neovlašćenim licima. Unutar naše kompanije, pristup podacima, koje ste nam stavili na raspolaganje, imaju zaposleni.

4. Koliko dugo čuvamo Vaše podatke?

Zadržavamo Vaše informacije samo onoliko koliko nam je potrebno da Vam pružimo uslugu i ispunimo svrhe opisane u ovoj politici.

5. Bezbednosne mere

-Enkriptujemo i čuvamo u sigurnom oblaku Vaše lične podatke, koje su nam dati kao što su telefonski broj, email, IP adresa. Pratimo opšte prihvaćene industrijske standarde da bismo zaštitili lične podatke koji su nam dostavljeni, i tokom prenosa i nakon njihovog prijema, kao što su razne bezbednosne tehnologije i postupci u cilju sprečavanja gubitka, zloupotrebe, neovlašćenog pristupa ili otkrivanja informacija – na primer, koristimo tehnologiju šifriranja kao što je SSL-Secure Sockets Layer da bismo zaštitili određene osetljive informacije kao što su podaci o lokaciji i bezbednost transportnog sloja TLS 1.2 za šifrovanje podataka od aplikacije do servera. Nažalost, nijedan način prenosa putem Interneta ili način elektronskog skladištenja nije 100% siguran. Redovno pratimo naše sisteme radi mogućih ranjivosti i napada. Međutim, ne možemo garantovati sigurnost bilo kog podatka koji nam pošaljete. Stoga, iako se trudimo da zaštitimo Vaše lične podatke, ne možemo garantovati njegovu apsolutnu sigurnost.
-Radi sigurnosti vaših ličnih podataka smo usvojili odgovarajuće tehničke i organizacione mere, gde spadaju naročito: redovno i efikasno ažuriranje programske i računarske opreme, gde čuvamo vaše lične podatke,zaštita pristupa ličnim podacima,izrade sigurnosnih kopija,obrazovanje zaposlenih, koji u okviru svog rada obrađuju lične podatke,nadzor i odgovarajuće preduzimanje mera u slučaju eventualnih sigurnosnih incidenata, kojima sprečavamo ili ograničavamo nastanak štete za lične podatke.

6. Koja su Vaša prava nad podacima?

-pravo da budete informisani o prikupljanju i obradi Vaših ličnih podataka
-pravo pristupa podacima koje smo prikupili o Vama
-pravo na ispravu ličnih podataka, u slučaju nepotpunosti ili netačnosti
-pravo na zaborav, tj. pravo da tražite da lični podaci koje imamo o Vama budu obrisani
-pravo na opoziv pristanka za obradu ličnih podataka, kada je pristanak osnov za obradu
-pravo suprotstavljanja obradi ličnih podataka
-pravo da uložite prigovor u pogledu obrade Vaših podataka u određenu svrhu
-pravo da podnesete žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, u skladu sa zakonom. Organu se možete obratiti na adresi Bulevar kralja Aleksandra broj 15, 11000 Beograd, Republika Srbija ili e mailom na office@poverenik.rs ili telefonom na +381 11 3408 900

Kako biste ostvarili ova prava, molimo Vas da nas kontaktirate na admin@etnoselovranesa.rs

7. Stupanje na snagu i izmene Politike privatnosti

Ova Politika stupa na snagu dana 01.04.2023. godine.

Politika privatnosti će biti predmet redovnih revizija, u zavisnosti od potreba i promene procesa u Etno Eko Selo Vraneša, promene zakonskih okvira ili na zahtev nadležnog organa (Poverenika za zaštitu informaciju od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti).

Kontaktirajte nas

U slučaju da želite da koristite neko od svojih prava kao lice čije lične podatke prikupljamo, ili u slučaju bilo kojih drugih pitanja vezano za našu Politiku privatnosti, molimo Vas da nas kontaktirate na admin@etnoselovranesa.rs